Wątróbkę myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki a następnie razem z cebulką podsmażamy do miękkości na oleju. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wątróbką przestudzamy i mocno rozdrabniamy widelcem. Pomidory lekko skrawamy i wydrążamy. Czosnek obieramy, siekamy i mieszamy z wydrążonym miąższem pomidorów. Do wydrążonych pomidorów nakładamy wątróbkę, wbijamy po jednym jajku i oprószamy solą i pieprzem. Układamy w żaroodpornej formie, polewamy wydrążonym miąższem wymieszanym z czosnkem i zapiekamy ok. 15 min w temp. 200 stopni c – aż jajka się zetną. Przed podaniem posypujemy posiekaną bazylią.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne