Wątróbkę oczyścić z błonek, tłuszczu, wypłukać. Zalać mlekiem, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać pokroić w plasterki. Rozgrzać na patelni olej, dodać pokrojoną cebulę, usmażyć. Cebulę wyłożyć. Na ten tłuszcz włożyć osuszoną wątróbkę. Usmażyć z obu stron. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Makaron ugotować al dente w wodzie posolonej do smaku z dodatkiem dwóch łyżek oleju. Koperek posiekać. Ser zetrzeć na tarce. Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć makaron gniazdka. Do każdego gniazdka włożyć wątróbkę smażoną, posypać koperkiem, oprószyć pieprzem. Posypać tartym serem. Zapiekać w piekarniku 15 minut w 200 stopni.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie