Przepis na Wątróbka po włosku

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2264
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • wątróbka drobiowa 40 dag
  • cebula 2 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • oliwa 3 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • mięsiste pomidory 4 szt duże
  • posiekana natka pietruszki 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • zioła prowansalskie 0,5 łyżeczki

Jak zrobić Wątróbka po włosku?

Wątróbkę myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę drobno siekamy.Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, dodajemy cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy wątróbkę. Smażymy aż wątróbka będzie usmażona, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy wątróbkę z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce. Czosnek drobniutko siekamy. Na pozostałym na patelni tłuszczu układamy obrane ze skóry i pokrojone w grube plastry pomidory, smażymy z każdej strony po minucie i posypujemy czosnkiem.Na warstwie pomidorów układamy wątróbkę z cebulą i jeszcze chwilę razem smażymy. Danie przed podaniem posypujemy natką.

Podobne przepisy

Polędwiczki z suszonymi pomidorkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Krakersy z salami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Mięsne

Kotlet w pianie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Mięsne

Farsz z kurczaka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-19

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki wieprzowe w sosie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-08

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Serowomięsny kotlecik

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-10-06

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne