Przepis na Wątróbka po włosku

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2234
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 04.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2742 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

  • wątróbka drobiowa 40 dag
  • cebula 2 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • oliwa 3 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • mięsiste pomidory 4 szt duże
  • posiekana natka pietruszki 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • zioła prowansalskie 0,5 łyżeczki

Jak zrobić Wątróbka po włosku?

Wątróbkę myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę drobno siekamy.Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, dodajemy cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy wątróbkę. Smażymy aż wątróbka będzie usmażona, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy wątróbkę z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce. Czosnek drobniutko siekamy. Na pozostałym na patelni tłuszczu układamy obrane ze skóry i pokrojone w grube plastry pomidory, smażymy z każdej strony po minucie i posypujemy czosnkiem.Na warstwie pomidorów układamy wątróbkę z cebulą i jeszcze chwilę razem smażymy. Danie przed podaniem posypujemy natką.

Podobne przepisy

Hebanowe pałki z kurczka w kawie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 760 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Warkocze z karczku z grilla

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Hot dog z serem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Schabowy w cieście naleśnikowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Schab w sosie cebulowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Mięsne

Roladki z jajkiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne