Wątróbkę myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę drobno siekamy.Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, dodajemy cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy wątróbkę. Smażymy aż wątróbka będzie usmażona, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy wątróbkę z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce. Czosnek drobniutko siekamy. Na pozostałym na patelni tłuszczu układamy obrane ze skóry i pokrojone w grube plastry pomidory, smażymy z każdej strony po minucie i posypujemy czosnkiem.Na warstwie pomidorów układamy wątróbkę z cebulą i jeszcze chwilę razem smażymy. Danie przed podaniem posypujemy natką.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne