Przepis na Utopańce

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2949
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Zdjęcia

Składniki

Zalewa

Jak zrobić Utopańce?

Pieczarki, cebulę, por i paprykę pokroić. Wrzucić pokrojone surowe warzywa do gorącej marynaty (zalewy) i pogotowałam chwilkę – (żeby zalewa nabrała pełniejszego smaku) warzywa z marynaty przełożyć do słoika na przemian z pokrojoną parówką, zalać zalewą, dodać liście laurowe, ziele angielskie i zakręcić. Słoik powinien postać w temp. Pokojowej 3-4 dni, potem odstawić na podobny czas do lodówki.

Podobne przepisy

Frytki domowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przekąski

Kanapeczki sniadaniowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-11-07

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Przekąski

Gulasz z wątróbki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Naleśnik z pieczarkami i rozmarynem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Ziemniaki podsmażane na cebulce

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Kotleciki niby ciasteczka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przekąski