Przepis na Utopańce

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2972
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Zdjęcia

Składniki

Zalewa

Jak zrobić Utopańce?

Pieczarki, cebulę, por i paprykę pokroić. Wrzucić pokrojone surowe warzywa do gorącej marynaty (zalewy) i pogotowałam chwilkę – (żeby zalewa nabrała pełniejszego smaku) warzywa z marynaty przełożyć do słoika na przemian z pokrojoną parówką, zalać zalewą, dodać liście laurowe, ziele angielskie i zakręcić. Słoik powinien postać w temp. Pokojowej 3-4 dni, potem odstawić na podobny czas do lodówki.

Podobne przepisy

Pizza z tuńczykiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przekąski

Czosnkowe szybkie jajeczka

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Przekąski

Kanapka z serem i suszonymi pomidorkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Przekąski

Naleśniczek

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przekąski

Pasta z łososia do chleba

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-23

Dodany przez: dabal03

Kategoria: Przekąski

Jajeczne żaglówki

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: joasiakuc

Kategoria: Przekąski