Przepis na Utopańce

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2938
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Receptura została opublikowana w dniu: 30.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2443 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Zalewa

Jak zrobić Utopańce?

Pieczarki, cebulę, por i paprykę pokroić. Wrzucić pokrojone surowe warzywa do gorącej marynaty (zalewy) i pogotowałam chwilkę – (żeby zalewa nabrała pełniejszego smaku) warzywa z marynaty przełożyć do słoika na przemian z pokrojoną parówką, zalać zalewą, dodać liście laurowe, ziele angielskie i zakręcić. Słoik powinien postać w temp. Pokojowej 3-4 dni, potem odstawić na podobny czas do lodówki.

Podobne przepisy

Pirogi ruskie

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-06-06

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Sałatka z serkiem wiejskim

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Jarskie

Omlet z ziemniakami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przekąski

Naleśnik z kabaczkiem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2012-02-23

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Pomidor w cieście bazyliowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przekąski

Marchewkowe naleśniki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-06-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski