Przepis na Uszka teściowej z makiem

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
65 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas smażenia:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1245
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Uszka można zrobić z grzybkami także.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Uszka teściowej z makiem?

Wodę lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże do wody, cukier, mieszamy, odstawiamy w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Jak drożdże podrosną przelewamy do mąki, cukru waniliowego, wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy ciasto, kroimy kwadraty, nadziewamy masą makową, robimy uszka. Oliwę rozgrzewamy na patelni, smażymy na złoty kolor uszka. Podajemy na ciepło.

Podobne przepisy

Kopytka z patelni z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Marchewka z zielonym groszkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-23

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Frittata z warzywami i parmezanem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Frytki czosnkowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-21

Dodany przez: halina

Kategoria: Jarskie

Kopytka z serem żółtym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-15

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Cebulka słodko kwaśna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie