Jest naprawdę rewelacyjne bo po pierwsze pyszne, po drugie pasuje do każdych owoców o każdej porze roku, po trzecie jest szybkie wiec najazd z zaskoczenia gości nam już nie straszny, po czwarte tanie…
Owoce umyć, osuszyć. Brzoskwinie pokroić w cząstki. Miękkie masło utrzeć w mikserze z cukrem na gładką masę. Następnie cały czas miksując dodawać po jednym jajku, potem po 2-3 łyżki mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Gdy składniki się połączą jest gotowe i można przełożyć do małej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (ok. 23×23 cm). Na wierzch ułożyć owoce. Piec w 170c przez 40 minut. Po upieczeniu wyjąć odstawić do ostygnięcia i posypać cukrem pudrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta