Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzać, ostudzić i wymieszać z twarożkiem. Okrągłą, niedużą foremkę do babek wypłukać zimną wodą, napełnić przyrządzoną masę, schłodzić w lodówce. Na mały talerzyk wlać sok owocowy, twarożkową babę wyjąć z formy, ułożyć na talerzu.
Sos czekoladowy:
utrzeć czekoladę z rumem, polać babkę. Banana obrać, pokroić w krążki, ułożyć na powierzchni babki, lekko skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, posypać cukrem pudrem.
Uwaga:
jeśli są trudności z wyjęciem babki z foremki, trzeba ją zawiną na 2-3 min w ściereczkę zmoczoną gorącą wodą, wyjdzie bez trudu.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta