Przepis na Tort budyniowy

Tort budyniowy
Czas całkowity 180 min
Porcje 12
Kategorie Ciasta
Oceń przepis:

Składniki

Jak zrobić Tort budyniowy?

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę dodając cukier a potem żółtka. Do puszystego kogla mogla dodajemy make i proszek. Mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy – pieczemy ok 30 min w 180st. Studzimy, przecinamy na 2 blaty. Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy i miksujemy z masłem. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Na podkładce kładziemy pierwszy blat ciasta, smarujemy połową budyniu i układamy na nim plasterki obranej brzoskwini, przykrywamy drugim blatem ciasta na którym rozsmarowujemy drugą część budyniu. Na budyniu kładziemy truskawki. Ciasto polewamy tężejąca galaretką i wstawiam do lodówki.

| | Wyświetlenia: 1287

Galeria zdjęć

Podobne przepisy

Brioche – (brjoszki)

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2024-03-20

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ciasta

Ciasto z musem jabłkowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Szarlotka Jadzi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Ciasta

Tort na chrzciny

Ile porcji: 14

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-06

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Herbata z konfiturą z czarnych porzeczek

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-06

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z truskawkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-23

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Ciasta