Przepis na Tarta z fasolką

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
70 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
5 m
Czas pieczenia:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
781
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została dodana w dniu: 26.10.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2595 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Tarta z fasolką?

Fasolkę myjemy, odcinamy końce, kroimy na kawałki ok. 4 cm i wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy do miękkości i odcedzamy. Mąkę siekamy z 10 dag margaryny a następnie zagniatamy z jednym jajkiem, szczyptą soli i dwoma łyżkami zimnej wody. Formujemy kulę i chłodzimy w lodówce przez 30 min. Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na reszcie margaryny. Dodajemy odsączoną fasolkę i smażymy razem ok. 3 min. Formę do tarty natłuszczamy, wylepiamy ciastem i nakłuwamy widelcem. Na cieście ukłdamy fasolkę z cebulą, polewamy śmietaną zmieszaną z dwoma jajkami i przyprawioną do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni c i pieczemy ok. 45 min.

Podobne przepisy

Jajka sadzone z ziołami i dynią

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Jajecznica na kiełbasie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Jarskie

Omlet naturalny

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-29

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Jajka na kolację

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-09

Dodany przez: mati

Kategoria: Jarskie

„SAŁATKA” KALAFIOROWA

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Jajeczka na półmiękko

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie