Receptura została dodana w dniu: 05.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2291 osób!
Na zdrowie!
Mąkę połączyć z solą, posiekać z masłem, dodać jajko, cukier i wodę. Zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2- 3 godziny. Jabłka umyć, obrać, pokroić w ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne, jabłka ułożyć w wysmarowanej tłuszczem i wysypanej cukrem blaszce. Następnie posypać jabłka pozostałym cukrem. Obłożyć kawałkami masła. Ciasto po schłodzeniu rozwałkować na grubość około 3 mm i przykryć nim jabłka. Dobrze przycisnąć do jabłek. Piec około 30- 35 minut w temp. 240 stopni. Po wyjęciu z piekarnika natychmiast wyjąć ciasto przekręcając formę do góry dnem tak, aby jabłka znalazły się na wierzchu.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta