Mąkę przesiać, połączyć z solą i masłem oraz szczyptą soli. Ciasto wyrobić i włożyć na pół godzinki do lodówki. Po schłodzeniu ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem formy do tart i nakłuć widelcem ciasto w kilku miejscach. Cebule pokrajać w plastry i smażyć na łyżce masła pod przykryciem ok. 12 minut, wlać łyżkę wody. Szynkę pokroić w kostkę. Z masła i mąki zrobić zasmażkę i rozprowadzić ją zimnym mlekiem. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszać z szynką i cebulą. Wyłożyć na formę na nałożone wcześniej ciasto, wyrównać farsz. Piec ok. 35 minut w temp. 170 stopni.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet