Mrożone ciasto francuskie rozmrażamy ok. 30 min w pokojowej temperaturze.Sznycle oprószamy solą i pieprzem, przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy.Każdy płat mięsa smarujemy musztardą. szpinak myjemy i osuszamy.Z papryk usuwamy gniazda nasienne, smarujemy ją olejem i opiekamy ją w piekarniku a następnie obieramy ze skórki.Ciasto rozwałkowujemy na 3 mm placek i tniemy na 4 prostokąty. Na każdym kawałku mięsa układamy po ćwiartce papryki żółtej i czerwonej i szpinak. Zwijamy w roladki a następnie owijamy ciastem. Wierzch smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni C przez ok. 45 min.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne