Ryba świetnie smakuję z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem.
Kalafior podzielić na różyczki, włożyć do miski, zalać zimną osoloną wodą i zostawić na około 20 minut aby wypłynęły muszki. Następnie przepłukać go pod bieżącą wodą i podgotować w garnku aż straci, „surowy” kolor (nie gotować go do miękkości!). Oczyszczonego i wypatroszonego szczupaka oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie owinąć go plasterkami boczku i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Po bokach ryby ułożyć kalafiora a na każdej różyczce spory kawałek masła. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Po około 3-5 minutach pieczenia kalafior posypać bułką tartą i piec dalej około 30-35 minut.
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby