Przepis na Pstrąg z patelni

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2976
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

  • pstrąg 2 szt
  • przyprawa do ryby
  • sok z cyrtryny
  • pieprz cytrynowy

Jak zrobić Pstrąg z patelni?

Pstrągi czyścimy, patroszymy, myjemy, kroimy w dzwonki, przyprawiamy przyprawą do ryb, pieprzem cytrynowym, skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy w zamkniętym pojemniku na kilka godzin do lodówki. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z chlebem i surówką.

Podobne przepisy

Ryba zasmażana z dodatkiem sosu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-10

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby

Sledzie warstwowe w musztardzie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Śledzie z melonem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Panga panierowana z marchewką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Tarta z tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-17

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Łosoś o chrzanowym aromacie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-27

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby