Przepis na Swojskie hot-dogi

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
801
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • cienkie białe kiełbasy 4 szt
  • bułki paluchy 4 szt
  • kiszona kapusta 15 dag
  • kiszone ogórki 2 szt
  • jogurt naturalny 3 łyżki
  • majonez 3 łyżki
  • musztarda 1 łyżka
  • cebula 1 szt
  • olej 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Swojskie hot-dogi?

W rondlu zagotowujemy wodę wkładamy białe parzone kiełbaski i gotujemy ok. 10 min. Wyjmujemy, obieramy z osłonek. Bułki przekrawamy wzdłuż ale nie do końca, lekko rozkładamy, układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i podpiekamy ok. 10 min. W temp. 100 stopni c. Kiszoną kapustę odciskamy i drobno siekamy. Ogórki kiszone kroimy w półplasterki i odlewamy wodę. Jogurt mieszamy z majonezem i musztardą, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, rumienimy na patelni na oleju. W każdy paluch wkładamy jedną kiełbasę, obkładamy kiszoną kapustą i ogórkami, polewamy sosem i posypujemy cebulą.

Podobne przepisy

Pulpety faszerowane pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-26

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Trójkąty z nadzieniem mięsnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-22

Dodany przez: onana

Kategoria: Mięsne

Parówkowe koziołki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Kotlety nadziewane pieczarkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-02

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne

Udka z ryżem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Parówkowe księżyce

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne