Przepis na Święteczny keks

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
796
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Receptura została dodana w dniu: 18.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2029 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Święteczny keks?

Bakalie namoczyć w wodzie. Żółtka oddzielić od białek, utrzeć je z cukrem i masłem na jednolitą masę, dodać mąki i proszek do pieczenia. Wsypać osączone bakalie, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy. Ciasto piec w blaszce wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą- temp. Pieczenia powinna wynosić 180 stopni, zaś czas 45 minut.

Podobne przepisy

Biszkopt z kremem kawowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Szarlotka z żurawiną suszoną

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2011-05-14

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Masa jogurtowo serowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Pączki domowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Na dzień dziecka – Piłka

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: eva45

Kategoria: Ciasta

Tort budyniowy

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2011-09-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta