Makaron gotujemy w osolonej wodzie i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz /ja używam masła – 2 łyżki/ wrzucamy obraną drobno posiekaną cebulę i podsmażamy kilka minut. Następnie dodajemy oczyszczone pokrojone w plasterki pieczarki, oprószamy solą i podsmażamy do miękkości. Dodajemy wyszorowaną, pokrojoną w kostkę cukinię i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Mieszamy i dusimy według uznania – ja wolę lekko twardą cukinię więc duszę 2-3 min. Na talerzach rozkładamy porcje makaronu a na nim porcje warzyw. Do warzyw możemy także dodać dwie łyżki keczupu – będą miały pikantniejszy smak.
Kategoria: Kuchnia włoska
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony