Przepis na Surówka z porów

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2467
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Składniki

Jak zrobić Surówka z porów?

Pory bardzo starannie umyć, odciąć zielone końce liści, a białe części pokroić w cienkie plasterki. Posolić i odstawić na 20 minut, aby pory zmiękły. W międzyczasie obrać jabłko, zetrzeć na tarce, wymieszać z porami, polać oliwą lekko zakwaszoną sokiem z cytryny lub octem winnym.

Podobne przepisy

Surówka z pomidorków

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Surówki

Surówka ogórkowo-pomidorowa z dodatkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-10-26

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Surówki

Surówka z czerwonej cebuli

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-30

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Surówki

Surówka selerowa z orzechami włoskimi

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Surówka z białej kapusty z koperkiem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Surówki

Jesienna melancholia – surówka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Surówki