Przepis na Surówka z kapusty włoskiej i czerwonej

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
6795
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Receptura została opublikowana w dniu: 20.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2875 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

  • kapusta włoska 0,5 główki
  • kapusta czerwona 0,5 główki
  • łuskane orzechy włoskie 15 dag
  • jabłko 1 szt
  • pomarańcze 2 szt
  • łagodna musztarda 1 łyżeczka
  • sok z cytryny do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Surówka z kapusty włoskiej i czerwonej?

Kapusty sztkujemy, solimy i odstawiamy na 15 min. Orzechy siekamy. Jabłko kroimy w kostkę.Pomarańcza obieramy i kroimy w kostkę. Przygotowujemy sos:olej mieszamy z sokiem z cytryny, musztardą i przyprawami.Składniki surówki mieszamy i łączymy z sosem

Podobne przepisy

Kapusta marynowana

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Surówki

Kapusta pekińska z żółtym serem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-29

Dodany przez: halina

Kategoria: Surówki

Por z jabłkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Surówka z białą kapustą i fasolą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki

Szybka pekinka z jabłkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2012-04-15

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Surówki

Surówka z pomidorów i sałaty

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki