Przepis na Surówka wiosenna

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
7571
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Zdjęcia

Składniki

  • rzodkiewki 1 pęczek
  • sałata masłowa 4 liście
  • kapusta pekińska 3 liście
  • dymki 3 szt.
  • ogórek 1 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

sos

Jak zrobić Surówka wiosenna?

Rzodkiewki i ogórek umyj, osusz, pokrój w plasterki. Cebule umyj, obierz, pokrój w piórka. Szczypior odłóż do dekoracji. Na półmisku ułóż umyte liście sałaty i kapusty, na nich pozostałe składniki surówki. Zmiksuj składniki sosu. Polej surówkę, odstaw do schłodzenia. Podawaj przybraną szczypiorkiem.

Podobne przepisy

Surówka wiosenna z młodej kapusty

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: enia

Kategoria: Surówki

Surówka z selera i jabłka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Surówki

Surówka z pomidorami i ogórkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki

Surówka z orzechami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Surówki

Pekińska do obiadu

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Surówki

Kapusta biała do obiadu na szybko

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Surówki