Przepis na Surówka litewska

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Data dodania:
Wyświetlenia:
1567
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Receptura została opublikowana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2184 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Surówka litewska?

Z drobno posiekanego czosnku, chrzanu i łyżki soku z cytryny przygotować pastę. Dokładnie mieszając składniki ze sobą. Pastę włożyć do słoika i wstawić na noc do lodówki. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, skropić sokiem z cytryny, polać miodem, połączyć z pastą i doprawić do smaku solą.

Podobne przepisy

Surówka z mango

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki

Kalarepa z cebulą czerwoną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Surówki

Surówka z sałaty lodowej z rzodkiewką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki

Jesienna melancholia – surówka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Surówki

Surówka z marchewki i jabłka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-26

Dodany przez: mrozluk

Kategoria: Surówki

Selerowa surówka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Surówki