Przepis na Suflet ryżowy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1471
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Receptura została opublikowana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2854 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Suflet ryżowy?

Ryż gotujemy na wodzie, dodając również masło. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą pianę, dodajemy zmielone orzechy, sok oraz skórkę z cytryny. Dokładnie całość mieszamy i dodajemy ubitą na sztywno z odrobiną soli pianę z białek. Gotujemy na parze, lub przekładamy do żaroodpornego półmiska i zapiekamy na złoty kolor.

Podobne przepisy

Sałatka z ryżem i fasolą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2013-08-15

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kasze i ryż

Ryż z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Kasze i ryż

Kaszanka jęczmienna

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Kasze i ryż

Kasza kuskus z masłem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-03

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Cukinia z basmati

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 73 min.

Data dodania: 2012-09-27

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Kasze i ryż

Zapiekanka serowa z ryżem i boczkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Kasze i ryż