Z tym spaghetti spotkałam się pierwszy raz we Włoszech. Jadłam je również z dodatkiem … a raczej na bazie owoców morza, z tymże ta wersja mi nie do końca smakowała. Z suszonymi pomidorami jest świetne, ale można również spróbować w wersji z mięsem mielonym.
Receptura została dodana w dniu: 06.06.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2823 osób!
Bon Appétit!
Na oliwie przysmażamy cebulę. Kiedy się zarumieni dodajemy por (oba te składniki bardzo drobno kroimy). Całość podlewamy wodą. Paprykę kroimy w drobną kostkę, podobnie pomidory i dodajemy do cebuli i pora. Dusimy pod przykryciem ok. 20 minut. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone oliwki oraz przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony
Kategoria: Makarony