Przepis wzięłam z Książki kulinarnej rodziny Soprano.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posikany czosnek i pokrojoną papryczkę, gdy się zezłocą dajemy pomidory, świeże bez skórki i pestek a te z puszki odsączamy i kroimy. Sypiemy oregano i ciut soli. gotujemy razem ok 15 -20 minut aż sos zgęstnieje. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Do gotowego sosu dodajemy kapary, anchois (ja pokroiłam żeby się córka nie zniechęciła przy pierwszym razie), oliwki całe lub krojone (u mnie brak), natka i razem gotujemy 2 minuty. Dodajemy makaron mieszamy, podgrzewamy razem chwilkę i gotowe. Na talerzu sypiemy świeża natka. Na moim talerzu są tez dodane całe fileciki. Zresztą przeglądając neta widziałam ze w przepisach fileciki daje się albo całe albo krojone.
Kategoria: Makarony
Kategoria: Kuchnie świata
Kategoria: Makarony
Kategoria: Kuchnia hiszpańska
Kategoria: Makarony