Przepis została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2681 odwiedzających!
Na zdrowie!
Do naczynia – szklanego lub porcelanowego- wlać ocet, albo 1 szczyptę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w 2 łyżkach wody. Dodać musztardę, wsypać po szczypcie cukru, soli, pieprzu i dokładnie wymieszać. Stopniowo dolewać oliwę lub olej i nadal mieszać. Gdy wszystkie składniki połączą się ze sobą — jeśli trzeba — doprawić sos jeszcze raz do smaku. Sos podstawowy można wzbogacać różnymi dodatkami smakowymi. Taki podstawowy sos (bez dodatków) można przez dłuższy-czas przechowywać w lodówce, najlepiej w butelce z zakręcanym zamknięciem. Jeśli sos rozwarstwi się. Wystarczy kilkakrotnie potrząsnąć butelką.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Kuchnia hiszpańska
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy