Przepis na Sos śmietanowo-koperkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
35 m
Czas gotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1796
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

Akcesoria

  • garnuszek,łyżka,miseczka

Jak zrobić Sos śmietanowo-koperkowy?

Masło roztopić i wymieszać z mąką pszenną i mąką kukurydzianą robiąc zasmażkę. Wodę zagotować i wlać wywar jarzynowy. Rozrobić. Lekko posolić. Dodać wywar do zasmażki i bardzo dokładnie wymieszać. Śmietanę przelać do szklanki i dodać do wywaru. Pomieszać. Całość zagotować. Koperek przemyć i bardzo drobno posiekać dodać do sosu i wymieszać. Przelać do miseczki.

Podobne przepisy

Guacamole z pomidorem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-06

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnia hiszpańska

Sos majonezowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Angielski sos do surówek

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-26

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy

Sos winegret – podstawowy – 2

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-12

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy

Sos kawowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-26

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sosy

Sos salsa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: weramera

Kategoria: Sosy