Sos:
majonez ze śmietaną mieszamy, obranego ogórka ścieramy na tarce jarzynowej, ser również ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy wyciskamy przez praskę czosnek i dodajemy szczyptę pieprzu do smaku.
Kurczak w marynacie
pierś z kurczaka jeśli jest z kością to wyfiletować, umyć i osuszyć. Pokroić jeśli jest podwójna to na pół i każdą połówkę podzielić na 3 części. Włożyć do miseczki posypać vegetą, oregano i majerankiem, można dodać czosnku granulowanego i polać olejem. Zostawić w tak przygotowanej marynacie na ok 1 godz, gotowe kłaść na grilla. Kurczak nie jest suchy i wiele smaczniejszy. Idealnie komponuje się z wcześniej przygotowanym sosem.
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy