Jajka ugotować na twardo. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki, cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę, dodać pieczarki i chwilę dusić. Posypać mąka, wymieszać chwilę podsmażając. Wlać rosół, zagotować, a następnie wlać śmietanę wymieszana z musztardą. Przyprawić solą i pieprzem, gotować na malutkim ogniu przez 5 min, a na koniec przyprawić sola, pieprzem i sokiem z cytryny. Opłukany szczypiorek posiekać, jajka obrać ze skorupek i pokroić wzdłuż na ćwiartki. Sos delikatnie wymieszać z jajkami i szczypiorkiem. Ten sos pasuje do ryżu jak i makaronu czy ziemniaków.
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Kuchnia hiszpańska
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy