Przepis na Sos pieczarkowo-musztardowy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1002
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sos pieczarkowo-musztardowy?

Jajka ugotować na twardo. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki, cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę, dodać pieczarki i chwilę dusić. Posypać mąka, wymieszać chwilę podsmażając. Wlać rosół, zagotować, a następnie wlać śmietanę wymieszana z musztardą. Przyprawić solą i pieprzem, gotować na malutkim ogniu przez 5 min, a na koniec przyprawić sola, pieprzem i sokiem z cytryny. Opłukany szczypiorek posiekać, jajka obrać ze skorupek i pokroić wzdłuż na ćwiartki. Sos delikatnie wymieszać z jajkami i szczypiorkiem. Ten sos pasuje do ryżu jak i makaronu czy ziemniaków.

Podobne przepisy

Sos z powideł i mleka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-23

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sosy

Sos pomidorowy z koniakiem do makaronu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: enia

Kategoria: Sosy

Sos romanesco

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia hiszpańska

Zupa serowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-30

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Sosy

Sos z pomidorami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos do Spaghetti

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-01-19

Dodany przez: Quick

Kategoria: Sosy