Przepis na Sos do klusek śląskich

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4642
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sos do klusek śląskich?

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną cebulę. Podlać gorącą wodą, tak by woda zakryła mięso. Dodać kostki rosołowe. Postawić na małym ogniu. Dusić do miękkości. Mięso obsypać mąką. Wymieszać. Chwilę dusić. Doprawić solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Lasagne z parówkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-27

Dodany przez: cartoon

Kategoria: Mięsne

Sos mięsno-chrzanowy a la gulasz

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Zapiekane parówki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-09

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Omlet

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: efka

Kategoria: Mięsne

Frykadelki w grzybowym sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Mięsne

Kotlet z oscypkiem w płatkach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne