Przepis na Paluszki mięsne

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1031
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 04.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2372 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • pierś z indyka 2 szt
  • panierka do drobiu
  • sól
  • pieprz
  • jajko do panierowania 1-2 szt
  • bułka tarta do panierowania

Jak zrobić Paluszki mięsne?

Pierś z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na paski o szerokości 4-5 cm. Następnie pokrojone mięso oprószamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na kilkanaście minut. Po tym czasie paluszki z mięsa obtaczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej wymieszanej z panierką do drobiu. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż mięso się ładnie zarumieni i będzie miękkie. Układamy na talerzu lub półmisku i dekorujemy wg gustu.

Podobne przepisy

Smalec ze skwareczkami

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-08-23

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Mięsne

Cukinia grillowana z kabanosami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: pocahontas

Kategoria: Mięsne

Rolada z boczku w winie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-15

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Schab karkowy w miodzie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Kurczak z cukinią

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 140 min.

Data dodania: 2022-10-29

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Kotleciki drobiowo-indycze

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne