Przepis na Sos beszamelowy z chrzanem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2143
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Dla urozmaicenia można do sosu dodać jabłko starte na tarce o dużych otworach.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sos beszamelowy z chrzanem?

Przygotować sos beszamelowy, pozostawiając 1/2 szklanki śmietany. Chrzan wyszorować pod bieżącą wodą, obrać, zetrzeć na drobnej tarce mieszając od razu ze śmietaną i sokiem cytrynowym. Wymieszać łyżkę chrzanu z sosem, zagotować, doprawić do smaku.

Podobne przepisy

Dip serowo-czosnkowy-ogórkowy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Sosy

Sos bananowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: efka

Kategoria: Sosy

Sos z powideł i mleka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-23

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sosy

Sos mięsny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-02-13

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Sosy

Sos z koperkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Sosy

Zasmażka do pierogów z kapustą i grzybami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Sosy