Przepis na Smażony ozorek cielęcy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
683
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 10.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2537 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Smażony ozorek cielęcy?

Ozorek umyć, wrzucić na 1,5 litra wrzątku, dodać oczyszczoną włoszczyznę. Gotować przez 1,5 godziny. Z ozorka po ugotowaniu zdjąć skórę, pokroić w 1 centymetrowe plasterki, oprószyć mąką, pieprzem, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na tłuszczu na rumiano.

Podobne przepisy

Pałeczki z fileta z sosem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Mięsne

Roladki z karkówki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Mielone z grzybami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Grzyby

Hamburger drobiowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Udka z sezamem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczka z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne