Przepis na Smażona rybka

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1206
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • patelnia
  • praska

Jak zrobić Smażona rybka?

Rybę oskrobać następnie posolić i posypać majerankiem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z masłem. Rybę położyć na talerz z przekrojoną cytryną, którą każdy sam indywidualnie może skrapiać rybę. Podawać z masłem czosnkowym i ugotowanym ryżem.

Podobne przepisy

Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Pstrąg pieczony

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-19

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Ryby

Mintaj w chrupiącej panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Ryby

Cytrynowy morszczuk pieczony w folii

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Ryba panierowana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ryby

Nigiri sushi

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby