Przepis na Smażona rybka

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1150
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • patelnia
  • praska

Jak zrobić Smażona rybka?

Rybę oskrobać następnie posolić i posypać majerankiem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z masłem. Rybę położyć na talerz z przekrojoną cytryną, którą każdy sam indywidualnie może skrapiać rybę. Podawać z masłem czosnkowym i ugotowanym ryżem.

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa z burakami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Ryba zapiekana w jajku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Ryby

Dorsz w tymianku i bazylii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Smażona ryba

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-27

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Paluszkie rybne zapiekane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Łosoś z ziołami

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-03-08

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Ryby