Piersi indyka myjemy i osuszamy ręcznikiem a następnie kroimy w plastry. Na każdym kawałku układamy plaster żółtego sera, posypujemy mieszanką posiekanych ziół, składamy na pół i spinamy szpilką do mięsa. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w dużą kostkę odlewając sok. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy cebulę z czosnkiem. Dodajemy pokrojone pomidory i smażymy przez ok. 5 min. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor zawijasy z indyka. Pod koniec smażenia oprószamy solą i pieprzem. Usmażone zawijasy z serem i ziołami rozkładamy na talerzach. Na wierzchu układamy pomidory z cebulą, dekorujemy listkami natki pietruszki.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne