Margarynę rozpuszczamy w rondelku razem z mlekiem. Następnie do miski wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier. Wszystko mieszamy dokładnie za pomocą miksera, następnie dodajemy rozpuszczoną margarynę z mlekiem.
Masę przekładamy na stolnicę, dodajemy twaróg i zagniatamy elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na grubość kilku mm i kroimy nożykiem na kwadraty o boku 8 cm. Oczywiście można zrobić większe bułeczki. Na każdym kawałku ciasta układamy kawałeczek jabłka, składamy na pół i zlepiamy smarując miejsca zlepienia roztrzepanym jajkiem. Bułeczki układamy na wysmarowanej margaryną blasze, smarujemy resztą jajka i pieczemy 15-20 minut w temp. 180*c. Cukier puder ucieramy z odrobiną mleka, tak, by powstał gęsty lukier. Upieczone i przestudzone bułeczki smarujemy lukrem.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery