Przepis na Serowa babka II

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
773
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została opublikowana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2969 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Serowa babka II?

Miękkie masło należy utrzeć z cukrem i żółtkami. Rodzynki i skórkę zalać rumem, następnie dodać zmielony ser i całość utrzeć. Mąkę należy połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do utartego masła wraz z ubitymi na sztywną pianę białkami, na koniec dodać rodzynki i ser. Ciasto piec w formie do babek w temp. 180 stopni przez około 45 minut.

Podobne przepisy

Ciasto na naleśniki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2013-01-29

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Wiosenny Szrek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: eva45

Kategoria: Ciasta

Babka czekoladowa z makiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-25

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Ciasta

Keks kolorowy od bakalii

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Sernik na zimno z grejfrutem

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2011-12-21

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Babka w polewie krówkowej

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-11-21

Dodany przez: Emila

Kategoria: Ciasta