Przepis na Sernik wiedeński

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
7132
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sernik wiedeński?

Ser przepuścić 2 razy przez maszynkę. Żółtka utrzeć z cukrem oraz stopionym masłem i połączyć z serem. Dokładnie mieszając, dodać mąkę ziemniaczaną i dodatki aromatyczne. Na końcu wymieszać lekko ze sztywną pianą ubitą z białek. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Włożyć do niej masę, smarując po wierzchu białkiem. Piec ok. 45 min, w temperaturze 130 stopni C. Pozostawić w otwartym wygaszonym piekarniku ok.10 min. Wyjmować z formy po całkowitym ostygnięciu.

Podobne przepisy

Chrusty

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Keks bananowy z żurawinami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Róże

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-08

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Agrestowiec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Babka tiulowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-01

Dodany przez: krewny

Kategoria: Ciasta

Bułeczki ptysiowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta