Przepis na Sernik orzechowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
971
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Sernik orzechowy?

Biszkopty wkładamy do torebki foliowej i rozgniatamy wałkiem. Margarynę topimy i dodajemy do niej rozgniecione biszkopty, mieszamy. Tak powstałą masę rozkładamy w tortownicy i na 30 min. Wstawiamy do lodówki. Ser ucieramy z jajkami, cukrem oraz cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę, posiekane orzechy 9 sparzone i bez brązowych skórek) i mieszamy. Masę rozkładamy na biszkoptach. Pieczemy 45 min. W temp. 180 stopni c.

Podobne przepisy

Sernik wiedeński

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Jabłecznik z bezami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-23

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Wafle z galaretką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-10

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Milky Way

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasto Maryśienka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Szarlotka kosowska

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-09

Dodany przez: opra

Kategoria: Ciasta