Receptura została dodana w dniu: 28.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2571 osób!
Na zdrowie!
Margarynę przesiekać z żółtkami i cukrem, dodać szczyptę soli, proszek do pieczenia i zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na przynajmniej 1 h. Ser przełożyć do miski, żółtka oddzielić od białek i dodawać kolejno do sera – miksować. Następnie dodać oba rodzaje cukrów i budynie. Do masy wlać roztopione masło i wymieszać. W osobnej misce ubić na sztywno pianę z białek i dodać do masy serowej – delikatnie mieszać. Kruchym ciastem wyłożyć blachę, wlać masę serową i udekorować posypką (masło, cukier i aromat waniliowy). Piec przez ok. 1h w temp. 180 st.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta