W garneczku roztapiamy 15 dag masła, dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy a następnie rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej pergaminem. Jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek.Pozostałe masło ucieramy z 12 dag cukru, cukrem waniliowym dodając porcjami żółtka. Gdy masa będzie już jednolita dodajemy porcjami biały ser i śmietanę. Następnie dodajemy ubitą kremówkę, sok z cytryny i mąkę. Białka ubijamy z pozostałym cukrem i dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę rozsmarowujemy na herbatnikowym spodzie. Pieczemy ok. 55-60 min w temp. 175 stopni C. Galaretkę rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku i odstawiamy do przestygnięcia. Na wystudzonym cieście układamy plastry ananasa i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy na dwie godziny do lodówki
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta