Przepis na Sernik krakowski

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
6223
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sernik krakowski?

Mąkę posiekać z 15 dag margaryny, dodać żółtko, 1 jajko, 10 dag cukru i szczyptę soli. Zagnieść ciasto i schłodzić je pół godz w lodówce. Ser połączyć z żółtkami i z 30 dag cukru. 10 dag margaryny roztopić i połączyć z serem. Białka ubić i połączyć z masą serową, dodać bakalie.
Blachę nasmarować tłuszczem, rozwałkować 2/3 ciasta. Rozsmarować masę serową a na niej ułożyć kratkę przygotowaną z odłożonego ciasta . Piec 60 min w 180C.

Podobne przepisy

Ciasto kruche do mazurków

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Tarta z truskawkami i masą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ciasta

Piernik miodowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-17

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Ciasta

Jabłka w szlafroczkach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z brzoskwiniami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasto Ciemniak

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Ciasta