Fileta z kurczaka opłukujemy, osuszamy, kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Oprószamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Usmażonego kurczaka zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Sałatę opłukujemy i osuszamy a następnie rwiemy na małe kawałki, przekładamy do salaterki. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do sałaty. Odsączonego ananasa i żółty ser kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Wszystko delikatnie mieszamy. Olej mieszamy z keczupem, sokiem wiśniowym i ziołami prowansalskimi i doprawiamy do smaku pozostałymi przyprawami. Na sałatce układamy kawałki mięsa i polewamy przygotowanym sosem.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki