Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzić, odparować, obrać, pokroić w kostkę.
Brukselkę gotować w małej ilości osolonej wody wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, dobrze osączyć na sitku, wystudzić, pokroić na połówki lub ćwiartki.
Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki, usunąć środki z pestkami, odłożyć. Miąższ drobno pokroić. Środki pomidora z pestkami i sos sojowy wymieszać z pieprzem cayenne i olejem roślinnym.
Octem ziołowym skropić ziemniaki. Dodać do nich brukselkę, kostki pomidora oraz pestki pomidora z sosem sojowym i olejem. Wszystkie składniki ostrożnie wymieszać, odstawić na 5 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki i szczypiorkiem.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki