Przepis na Sałatka ryżowo-jajeczna inaczej

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas gotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1374
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sałatki

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sałatka ryżowo-jajeczna inaczej?

Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Na spodzie salaterki układamy ryż. Majonez mieszamy z keczupem i doprawiamy solą i pieprzem. Powstały sos przekładamy na ryż. Następnie układamy ćwiartki jajek, przekładamy je plastrami pomidora. Na środek przekładamy odsączoną kukurydzę. Całość posypujemy drobno posiekaną cebulką i oprószamy solą. Do sałatki możemy dołożyć starty na tarce żółty ser i wędlinę.

Podobne przepisy

Surówka z białej kapusty i świeżej dyni

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-11-06

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Sałatki

Kolorowo i ryżowo

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Sałatki

Sałatka z kiszonymi ogórkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Sałatki

Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Sałatki

Sałatka z radicchio

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Sałatka z kukurydzą i papryką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki