Przepis na Sałatka ryżowo-jajeczna inaczej

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas gotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1359
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sałatki

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Sałatka ryżowo-jajeczna inaczej?

Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Na spodzie salaterki układamy ryż. Majonez mieszamy z keczupem i doprawiamy solą i pieprzem. Powstały sos przekładamy na ryż. Następnie układamy ćwiartki jajek, przekładamy je plastrami pomidora. Na środek przekładamy odsączoną kukurydzę. Całość posypujemy drobno posiekaną cebulką i oprószamy solą. Do sałatki możemy dołożyć starty na tarce żółty ser i wędlinę.

Podobne przepisy

Ogórek z sałatą do obiadu

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-02-24

Dodany przez: aakuku

Kategoria: Sałatki

Szybki ogórek do obiadu

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-10

Dodany przez: Car

Kategoria: Sałatki

Sałatka trzywarstwowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Sałatka do tortilli

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-01

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Sałatki

Sałatka z radicchio

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Czerwona kapusta z winem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-09

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Sałatki