Przepis na Sałatka porowo-pieczarkowa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
25 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1303
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sałatki

Składniki

Jak zrobić Sałatka porowo-pieczarkowa?

Por oczyszczamy, opłukujemy i kroimy w krążki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. W garneczku rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy por i grzyby, podsmażamy. Następnie wlewamy kilka łyżek wody, przykrywamy i dusimy. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do pieczarek i pora. Wszystko razem dusimy do miękkości lub na półtwardo – w zależności od upodobania. Następnie garnek zdejmujemy z ognia i dodajemy obrane, starte na tarce o dużych oczkach /lub pokrojone w drobną kosteczkę/ jabłko. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Przed podaniem dekorujemy natką.

Podobne przepisy

Rucola z pomidorami i oliwkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-02-05

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Sałata ze śmietaną

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-02-11

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Sałatki

Sałatka z parówkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Sałatki

Ekologiczna sałata

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Sałatki

Sałatka z makaronem ryż

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Sałatki

Wiosenna sałatka ze szparagami i groszkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Sałatki