Przepis na Ruskie pierogi

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1528
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ruskie pierogi?

Ziemniaki należy obrać i ugotować. Cebulkę należy pokroić w drobną kosteczkę i zarumienić ją na tłuszczu. Ziemniaki po przestudzeniu należy przekręcić przez maszynkę wraz z serem i cebulą, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagnieść gładką masę, rozwałkować, formować kulki z masy. Z mąki, jajka i wody należy zagnieść ciasto, rozwałkować je i szklanką wycinać koła. Koła należy wypełniać kulkami farszu, formować z nich pierogi. Gotować w osolonej, wrzącej wodzie do momentu wypłynięcia na wierzch, podawać polane tłuszczem ze stopionej słoniny.

Podobne przepisy

Naleśniki z parówką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Jarskie

Różowe naleśniki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Pierogi ze szpinakiem i fetą

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Jarskie

Pierogi z kapustą i grzybami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-01-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Chleb w jajkach

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Jajka zapiekane z szynka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: djkatee

Kategoria: Jarskie