Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Do miseczki przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy posiekane masło, żółtka i cztery łyżki cukru. Ciasto dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na 30 min do lodówki. Dwie trzecie ciasta rozwałkowujemy i przekładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao, wyrabiamy i chłodzimy w lodówce jeszcze przez 30 min. Jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę i smazymy z reszta cukru. Odstawiamy do ostygnięcia. Białka ubijamy, dodając kisiel. Na ciasto wykładamy jabłka a następnie białka z kisielem. Resztę ciasta z lodówki ścieramy na tarce na białka z kisielem. Ciasto pieczemy 50 min w 180 stopniach c.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta