Dwie galaretki rozpuścić w jednym litrze gotowanej wody. Do gorącej galaretki włożyć wiśnie i dokładnie wymieszać. Schłodzić i mocno tężejącą galaretkę wymieszać łyżką.
Jajka utrzeć z cukrem i połączyć z przesianymi mąkami z proszkiem do pieczenia. Ciasto wymieszać z olejem i przełożyć do średniej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa tortownica). Piec w 160 stopniach przez ok. 10-15 minut.
Mleko mocno podgrzać i wymieszać z galaretkami. Mieszać, aż galaretki się rozpuszczą i zrobi się twarożek. Potem zmiksować na jednolitą masę i ostudzić. Schłodzoną i tężejącą piankę wylać na biszkopt.
Na piankę kłaść łyżką porcje galaretki z wiśniami. Ciasto wstawić do lodówki, aby całkowicie stężało.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta