Przepis na Roladki z indyka z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1305
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • sznycle z indyka 5 plastrów (ok. 400 g)
  • boczek wędzony 10 plastrów
  • cukinia 1 sztuka
  • marchewki 3 sztuki
  • masło 2 łyżki
  • bulion rosołowy 125 ml
  • musztarda 2 łyżki
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Jak zrobić Roladki z indyka z warzywami?

Cukinie i marchewki umyć, obrać pokroić w paski. Podsmażyć na łyżce masła, a następnie dusić przez ok. 5 minut w bulionie. Sznycle lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą, a następnie na sznyclach ułożyć po dwa plasterki boczku oraz warzywa i posiekaną natkę pietruszki. Mięso zrolować, tak, aby warzywa wystawały i spiąć je wykałaczką. Obsmażyć na maśle z olejem, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 25 minut.

Podobne przepisy

Kotlety wieprzowe w brukselce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-16

Dodany przez: daria43

Kategoria: Mięsne

Fusilli z wątróbką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-31

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Kotlety z niespodzianką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Burger

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia amerykańska

Kotlet schabowy nadziewany

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Kotlety z serem Izki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-12

Dodany przez: Car

Kategoria: Mięsne