Liście kapusty pekińskiej obgotowujemy w dużej ilości lekko osolonej wody, wyjmujemy, osączamy i lekko rozbijamy tłuczkiem twarde nerwy. Białą kiełbasę zawijamy w liście kapusty. Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy. Mielone mięso łączymy z bułką, przyprawą do mięsa mielonego, jajkami. Wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę mięsną dzielimy na trzy części i formujemy trzy placki grubości ok 0,5 cm. Na środku każdego placka układamy kiełbasę zawiniętą w kapustę i oblepiamy mięsem mielonym. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy roladki ze wszystkich stron a następnie przekładamy do rondla. Możemy podlać niewielką ilością bulionu. Posypujemy sproszkowanymi pomidorami, przykrywamy i dusimy ok. 10-15 min.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne